Impresum

PCE Grupa d.o.o.
Tvornička 3
BIH-71000 Sarajevo

tel.: +387(0)33-713 445
fax.:+387-(0)33-713 446
email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Izmjena valute


Refraktometar RHB-44SATC

Šifra proizvoda: RHB-44SATC
Refraktometar za vinare RHB-44SATC sa trostrukom skalom za
Oechlse, Saccharose/ Brix i KMN/Babo za vinare
124,38 KM
Prodajna cijena bez PDV 106,31 KM
PDV iznos 18,07 KM
Opis

Refraktometar za vinare RHB-44SATC

Vinarskim  refraktometrom možete izmjeriti količinu šećera u moštu i time predvidjeti potencijalnu količinu alkohola u vinu. Najvažnija mjerna jedinica koju refraktometar prikazuje je Oechsle (°Oe). U nekim područjima se upotrebljavaju jedinice u KMW, Babo, KMN, Baumé i Brix. Skala vinarskog refraktometra RHB-44SATC prikazuje °Oechsle, Saccharose i KMN/ Babo.
Sve jedinice prikazuju po istom principu pri čemu 16,5 g šećera iznosi 1 % alkohola. Težina mošta predstavlja u važan kriterij kvalitete i klasificiranja za predikat vina.
Njemac Ferdinand Oechsle, mehaničar iz Pforzheima, izumio je početkom 19-og stoljeća vagu za mjerenje specifične težine mošta. 1 °Oechsle na skali vinarskog refraktometra odgovara specifičnoj težini, koja je oko 1 g/kg višlja nego specifična težina vode: ona dakle iznosi 1,001.
U Austriji je August von Babo izumio  tzv. Klosterneuburger-Mošt-Vagu. Ova vaga za mošt prikazuje količinu šećera u moštu u procentina težine. Pretvaranje u °Oechsle je moguća po formuli "1 KMW = 5 °Oe".


Opseg isporuke:
1 x Refraktometer za vinare, x Pipeta, 1 x odvijač, 1 x kutija za pospremanje i uputstvo za uporabu

  

Specifikacije

Mjerna područja

0 ... 190 °Oe   0 ... 44 % sacc/ Brix   0 ... 38 KMN/ Babo

Točnost

± 2 °Oe   ± 0,5 % Brix ± 0,5 KMN

Rezolucija

1 °Oe   0,2 % Brix 0,2 KMN

Primjena

Vinarstvo

Kompenzacija temperature

ja

Veličina

172 x Drm 20 mm

Masa

260    g

Download

Za više informacija o proizvodu, pogledajte PDF opis.

Partneri     Hrvatski  Srpski  

Jedinica u kutiji: 1
Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.